28 augusti 2007

Kurt Quo Vadis?

Kurt Quo Vadis? av Erlend Loe

Detta är tredje boken om truckföraren Kurt och hans galna upptåg. Kurt känner att han inte gör något viktigt på sitt jobb och får för sig att hans ska dammsuga hela världen och göra den ren och fin.

Med på sitt äventyr har sin yngste som räddar Kurt ur knipor ganska många gånger. Detta är en tokrolig berättelse som får Kurt att inse att det kanske inte är så tokigt att vara truckförare.

En spännande bok för dig från 8 år.

Läs mer om Kurt i: Kurt och fisken, Kurt blir elak och Kurt kokar skallen

Klark Svensson och kärleken

Klark Svensson och kärleken av Inga-Lina Lindqvist

En bok om Klark som är jätteduktig på att skriva dikter om allt som händer i hans närhet. Klark känner sig ganska övergiven under sommarlovet, alla hans kompisar är bortresta och han har inget att hitta på, då flyttar det in en tjej, Sara, i grannhuset och Klark har plötsligt fått en ny kompis.

Allt går bra tills plötsligt hans gamla kompisar kommer hem och de tycker inteatt Sara är lika rolig som Klark tycker. Boken handlar om Klarks familj, vänner och inte minst kärlek.

En rolig bok för dig som är från 8 år.

Läs mer

Att lura en elefant

Att lura en elefant av Martin Widmark

Martin Widmark är kanske mest känd för sina böcker om detektivbyrån LasseMaja och böckerna om Nelly Rapp.

Här skriver han om Johannes som ligger hemma och är sjuk och hans farfar är barnvakt. Han får vara med om en massa äventyr runt om i världen dit han kommer med fantasins hjälp. Han träffar på många olika djur och blir medlem i en äventyrsklubb med väldigt få medlemmar.

En spännande bok för dig som är från 8 år.

Gå till Martin Widmarks hemsida.

24 augusti 2007

Piraterna

Piraterna av Mårten Sandén

I denna nionde Petrinideckaren åker Peter, Petra och Lucy till Österlen för att gå på en fest på en lyxbåt. Redan på bussen ser de en mystisk man med massor av sedlar. Under resan kör ett gäng motorcyklister som tillhör motorcykelgänget Pirates upp runt bussen och mannen, som verkar väldigt nervös, får ett telefonsamtal som de tre deckarna hör. De beslutar sig för att förfölja mannen…

En spännande deckare för dig som är från 9 år.

Läs mer om Petrinideckarna i Gömstället, Arvtagaren, Juveltjuven, Gengångaren, Spökskeppet, Skatan, Tvillingarna och Midnattsstjärnan.

Gå till Petrinideckarnas hemsida.

16 augusti 2007

Zäta och sjukhusets mörka hemlighet

Zäta och sjukhusets mörka hemlighet av Elsie Petrén

Zäta blir påkörd på sin födelsedag och hamnar på sjukhuset. När hon vaknar upp är hon svårt skadad och måste vara kvar på sjukhuset. Men hon märker snart att det hände något mer när hon blev skadad; hon har fått en mycket speciell förmåga.

Det sker en massa stölder på sjukhuset och när Zäta försöker ta reda på vem som ligger bakom stölderna har hon mycket nytta av sin nya förmåga!

En spännande deckare för dig som är från 9 år.

Zäta och sjukhusets mörka hemlighet är den första delen i serien En Zätadeckare. Läs mer om Zäta i Zäta och det dolda brottet och Zäta och rosens hemlighet.

Gå till Zätas hemsida.

Glasögonklubben

Glasögonklubben av Christina Wahldén

Sarah, Li och Meryam är bästisar och gör en tidning tillsammans, Marsvinsposten. Deras högsta önskan är att få varsitt eget marsvin.

En dag ser tjejerna att glaskiosken rånas och de känner igen tjuvarna. De säger till rånarna att de ska avslöja dem – om inte tjuvarna ger dem varsitt marsvin!

En spännande bok för dig som är från 9 år.

Glasögonklubben är första boken om Sarah, Li och Meryam. Du kan läsa mer om dem i Snöspöket.

Skräckens cirkus

Skräckens cirkus av Darren Shan

Darren går med sin kompis Steve till Cirque du Freak, en hemlig skräckcirkus som reser runt mellan olika städer. Darrens har alltid gillat spindlar och tycker därför bäst om när Mr Crepsley uppträder med sin dödligt giftiga spindel, Madame Octa. Steve däremot blir alldeles blek när han ser Mr Crepsley och han avslöjar för Darren att han vet vem Mr Crepsley är egentligen – man han vill inte säga det till Darren.

Efter föreställningen säger Steve till Darren att gå hem men Darren stannar kvar och smyger efter Steve och hör hur Steve avslöjar för Mr Crepsley att han vet dennes egentliga identitet. När Darren hör det blir han rädd men ännu mer rädd blir han när han hör vad Steve vill att Mr Crepsley ska göra…

Skräckens cirkus är en spännande rysarbok för dig som är från 12 år.

Skräckens cirkus är den första delen av tolv i serien Legenden om Darren Shan. På svenska finns även fortsättningen Vampyrens medhjälpare och Dödens tunnlar.

Om du vill läsa böckerna på engelska finns alla tolv delarna att låna på Lunds stadsbibliotek.

Gå till Darren Shans hemsida.