30 juli 2011

Deli - sagan om en delfin

av Karin Danielsson
Det var en delfin, som hette Deli. Den bodde på ett zoo. Sen så var det någon som hette Ola, som tog hand om Deli. Han matade Deli och han red på Deli och flög på Deli. Deli tycker om Ola.

Första boken i serien om Deli.

Sommarboktips av Jakob 7 år.

En knut till slut

av Helena Bross

Den handlar om två pojker som heter Omar och Axel. Axel kunde inte knyta. Han köpte skor och hans mamma sa: "Du kan ju inte knyta." Axel sa att han kunde öva. De köpte skorna. Och sen träffade de Omar på vägen hem och Omar sa: "Ska vi spela fotboll?" och Axel sa: "Ja." De åkte på utflykt med skolan sen, till museumet och där gick skosnöret upp och Omar sa att han kunde försöka knyta det åt Axel och han lyckades.

Sjätte boken i serien Axel och Omar.


Sommarboktips av Jakob 7 år.

inte som alla andra

av Per Nilsson

Oskar är en annorlunda pojke och det märks men ingen bryr sig om det. En dag säger fröken att Oskar är sjuk och berättar att han har aspergers syndrom .
Jag tyckte boken var trist och var inte så spännande
den får 0 av 5 poäng.



Sommarboktips av Ellen 11 år.



Vargbröder jagad av klanerna

av Michelle Paver

Torak bär på en hemlighet som han inte kan berätta för någon. Men Korpklanen upptäcker hemligheten och gör Torak fredlös. Alla klanerna i storskogen jagar Torak men inte nog med utan huggorms-shamanen jagar också Torak. Torak får fly för sitt liv.

Fjärde boken i serien Han som föddes för att möta mörkret.

Sommarboktips av Leo 11 år.

29 juli 2011

Paula, skolans detektiv

av Ursel Scheffler


Det handlar om en tjej som heter Paula och en tjej som heter Sine. Det har varit inbrott på deras skola. De försöker lösa mysteriet. Boken var super duper bra!


Sommarboktips av Linn 7 år.

Alhambra

av Kirsten Boie


Boken handlar om en kille som heter Boston.Han åker på klassresa till Alhambra i Spanien.Där gör han en tidsresa.


Sommarboktips av Ebba 12 år.

Min fadder

av VIVECA LÄRN


BOKEN VA KORT, BOKEN VA BRA. 90 POÄNG


Sommarboktips av Tilde 4 år.

Hunden som inte sluta växa

av Jackie French


En dag skulle Urk få en hund. Han ville ha någon annan än vad dom andra ville ha.Han ville ha den prickiga. Gissa vad han döpte den till? Ja så klart Pricken. Men det han inte visste var att det var ingen vanlig hund, det var något helt annat. Kan det vara en Elefant eller en zebra eller något mycket större kanske? På en tio gradig skala så var den TIO


Sommarboktips av Embla 9 år.

Som trolleri

av Mårten Melin


En tjej som heter Mona. Hon är på semester med sin pappa och hon ser en kille som sitter på bryggan.
Han är jätte söt tycker Mona, men när hennes kompis kommer och dom ska bada så ser Mona att han har en svans. Och till slut får hon reda på att han är ett....
Jag tycker boken är bra. :P


Sommarboktips av Hanna 11 år.

Utvald

av P.C Cast


Boken handlar o vampyrtjejen Zoey som kämpar mot Neferet.


Sommarboktips av Ebba 12 år.

Hemligheten på perrong 13

av Eva Ibbotson


Boken handlar om en ingång till en annan värld och där en kung och en drottning vars son blir kidnappad till vår värld. Sonen måste hittas innan porten mellan världen stängs i nio långa år. Boken spännande men det var svårt att hänga med ibland.


Sommarboktips av Jona 10 år.

Ulrike och kriget

av Vibeke Olsson


Boken handlar om Ulrike som bor i Tyskland under andra världskriget i en lägenhet. Boken handlar om de som trodde på Hitlers idéer och de som inte gjorde det och därför kallades landsförrädare. Boken är rätt så bra.


Sommarboktips av Jona 10 år.

Odd och frostjättarna

av Neil Gaiman


Boken handlar om frostjättarna på vikingatiden som har tagit över Asgård. De har tagit Tor's hammare och förvandlat Loke, Tor och Oden till djur. Pojken Odd krossade benet då han var liten med sin fars yxa så vägen för honom till Asgård blev svår. Boken var mycket spännande.


Sommarboktips av Ludvig 11 år.

Modighetsprovet

av Anna Holmström Degerman


Boken handlar om Lisen som vill ha en hund. Lisen & hennes kompis Mia bestämmer sig för att göra något modigt. Lisen tycker de ska hoppa från högsta tornet på badhuset men Mia vill stjäla i kiosken. Det skulle de inte gjort...


Sommarboktips av Fanny 9 år.
titel: Modighetsprovet
av: Anna Holmström Degerman
namn: Fanny Rådegran
alder: 9
epost: goranradegran@hotmail.com
bibliotek: Norra Fäladen
innehall: Boken handlar om Lisen som vill ha en hund. Lisen & hennes kompis Mia bestämmer sig för att göra något modigt. Lisen tycker de ska hoppa från högsta tornet på badhuset men Mia vill stjäla i kiosken. Det skulle de inte gjort...

Hjärtslag och hjärnsläpp

av Ingelin Angerborn


Boken handlar om kärlek, killar och tjejer. Johanna och Emma är kära i var sin kille, men dem blir inte ihop med dem. Men Emma blir ihop med en kille som heter Alex, och Emma vill nästan bara vara med han och då blir Johanna besviken på Emma, men sen gör Emma slut med Alex för att han och hans kompisar gjorde henne ledsen. Efter många dagar blev Johanna ihop med enkille som heter Hjalmar på samma gång som Emma blev ihop med en kille som heter Hugo.
Ett lycklig slut!!!! HURRA!!!


Sommarboktips av Nikola 9 år.

Döden i dina ögon

av Rachel Ward


Boken handlar om Jem, som har en speciell förmåga. Hon kan se i människors ögon när de ska dö. Efter att, tillsammans med sin kompis Spider, ha bevittnat en terroristattack i London flyr de undan polisen i stulna bilar. Deras ständiga kamp mot tiden är det bara Jem som vet om, eftersom hon vet att han bara har 3 månader kvar att leva.


Sommarboktips av Louise 13 år.

Mördarens ansikte

av Kjetil Johnsen


Mördarens ansikte är del nio i serien "Tre". I denna boken får vi äntligen veta vem mördaren är och alla trådar knyts ihop.
Nick's döda storasyster visade sig vara vid liv och är nu i Dypdal. Nick träffar henne men hon är inte samma person som innan. Benedicte's pappa Lucas är mitt i sin egen brottshärva och har lite problem att komma ur den oskadd. Vilde får reda på sanningen om familjens snygga aupair Charlene och Nora kommer för nära mördaren..


Sommarboktips av Louise 13 år.

På egna vingar

av Titania Woods


Ska börja på glittervingsakademin.
är dom ska lära sig flyga klarar inte
Flora det.Och sen ordnar skolan en flyg-
uppvisning för elevernas föräldrar.Hur
ska Flora lära sig flyga innan uppvisningen...!?


Sommarboktips av Ella 9 år.

Rida på Golden

av Inger Frimansson


Frossan heter egentligen Eufrosyne.En gång kommer det en ny flicka till klassen.Hon heter Ingeborg Segerstjärna och hon får sitta brevid Frossan. Hon och Frossan råkar ut för en del saker med hästarna i stallet.De bildar en hemlig klubb.


Sommarboktips av Ella 9 år.

Bara kärklek kan krossa ditt hjärta

av Gunnar Ardelius


Morris och hans tjej Betty har gjort slut och det enda Morris är, är att vara ledsen. De enda gångerna han är glad är när han springer med sin hjärtsjuke pappa, men en gång råkar han krocka in i Lena, och rätt mycket förändras..
Denna boken var bra, men ganska ledsen, men jag rekommenderar den ändå ;)


Sommarboktips av Anna 14 år.

Det händer nu

av Sofia Nordin


Skolans populäraste tjej Stella blir kär i hennes bästa vän Sigrid, som hon också ska åka till Kreta med i två veckor.. Hur ska hon våga visa sina känslor, tänk om hela deras vänskap blir förstörd?

Denna boken var bra skriven och hade en intressant handling :D


Sommarboktips av Anna 14 år.

Linda till häst

av ULF WIDDING


LINDA GALOPPERA.
LINDA HOPPAR .


Sommarboktips av Tilde 4 år.

Decembergatans hundriga andar

av Ulrika Lidbo


Denna boken handlar om Jenny, som ligger och grubblar om nätterna för att hon har för sig att hon är tjock och misslyckad. Alla hennes kompisar säger att hon är perfekt som hon är och att hon är smal, men nix, hon gör upp ett superschema - hon ska äta noll procent fett en hel sommar och när terminen börjar igen så ska hon vara riktigt smal! Men det går inte precis bra, speciellt inte när hon träffar Betty...

Denna boken var rätt okej, lite förutsägbar och sånt men den är väldigt spännande ändå!

Sommarbokstips av Anna 14 år.

Linda i stallet

av ULF WIDDING


LINDA GER HÄSTEN MAT. FLÄTAR, KAMMAR OCH KRAMAR.


Sommarboktips av Tilde 4 år.

Dilsa och kärlekens mysterier

av Petrus Dahlin


Ella som är jättekär i Axel och hon tar kontakt med Dilsa och vill ha hjälp och sen ska Dilsa hjälpa henne att bli tillsammans med Axel...


Sommarboktips av Alexandra 11 år.

The Tiger in the Well

av Philip Pullman

Boken handlar om Sally Lockhart, en lycklig kvinna under 1800-talet som driver en egen firma. Det går bra, hon har gott om kunder och en anställd. Men en dag dyker en man upp med ett brev, i vilket han förklarar att han är gift med Sally och därmed får rätt till allt hon äger. Och hennes dotter.

Sommarboktips av Anna 14 år.

28 juli 2011

Märta galopperar

av Erika Eklund Wilson


Den handlar om en flika som heter Märta. Hon har en favorit häst som heter Julia och är söt. Märta har en hemlighet att hon inte vågar galoppera.




Sommarboktips av Alva 9 år.

Märta på hopptävling

av Erika Eklund Wilson

Den handlar om en tjej som heter Märta.hon går på Ridskola.Nu har ridfröken ordnat ridtävling.På den så fick Märta hålla Simsalabim.

Sommarboktips av Alva 9 år.

Sofie Modeälvan

av DAISY MEADOWS


EN FÖDELSEDAGSFEST MED ÄLVOR. EN SVARTALF FÖRSÖKER FÖRSTÖRA FESTEN.




Sommarboktips av Clara 9 år.

Fakirer

av Bengt-Erik Engholm



FOLK SOM STOPPAR SAKER I KROPPEN. DE KALLAS FAKIRER. I BOKEN BERÄTTAR DE OM OLIKA FAKIRER. BOKEN ÄR INTE LÄSKIG.


Sommarboktips av Clara 9 år.

Loke den lömskes skatt

av Måns Garton


Boken handlar om familjen Rantanen. Till hotellet har det kommit två mystiska gäster som letar efter en skatt...
Boken var rolig!



En bok i serien om Hotell Gyllene knorren.


Sommarboktips av Tekla 8 år.

Tsatsiki och kärleken

av Moni Nilsson Brännström


Boken handlar om en pojke som heter Tsatsiki. I boken blir han kär i Sara, en tjej som han träffade på buggen. Tsatsika ska snart bli storebror. Boken var ganska bra.

En del i serien om Tsatsiki.


Sommarboktips av Tekla 8 år.

Skelettkusten

av Anthony Horowitz



Alex rider åker under täckmantel till skelletkusten och där träffar han en maffia. Han har tillgång till kärnvapen och tänker spränga hela ryssland i bitar.



Tredje boken om Alex Rider.


Sommarboktips av Simon 14 år.

Hotellmysteriet

av Martin Widmark


Någon är en bedragare och säger att deras hund heter kinesisk äppelppeltax och är värd flera tusen. På ett hotell i staden vallerby. En dag säger de att deras hund är. Försvunnen så om inte de som jobbar påbhotellet hittar hunden inom en timme så måste de betala mycket pengar., ;-)


Sommarboktips av Isabella 11 år.

Marsvinssommar

av Sara Strömberg


Mias kompis sanna har fått ett marsvin. Då ville mia också ha ett marsvin så då åkte de till en djuraffär och nästan direkt fastnade mia för ett marsvin. Men hon fick det på ett brev när hon Lägg till bildfyllde år och där stod debatt hon skulle få välja en marsvin. Det blir inte riktigt så som hon hade tänkt sig.


Sommarboktips av Isabella 11 år.

Biblioteksmysteriet

av Martin Widmark


Bort-tappade hundar. En av hundarna heter Karl-Filip. Den kan SJUNGA. Men bara om någon VISSLAR...

En bok i serien LasseMajas detektivbyrå.



Sommarboktips av Elsa 8 år.

Monsterakademin

av Martin Widmark



Nelly Rapp och vovven London. Nellys, familj, blev inbjudna på fest. Nelly, tröttnade på festen. Så hon och London smet...

En bok i serien om Nelly Rapp.



Sommarboktips av Elsa 8 år.

Att lura en elefant

av Martin Widmark


Johannes har en farfar som jagar vilda djur. Han berättar om hur man fångar en isbjörn och en elefant. Han berättade att först måste man ha kokosnötter sen äter man en bit och smaskar så högt man kan så elefanten hör.


Sommarboktips av Tilda 9 år.



Spöket i rum 13

av Måns Gahrton




Ett gäng dagis fröknar besteler hela hotellet. isadora pratar om spöket i rum 13 alla blir reda.

En bok i serien om Hotell Gyllene knorren.






Sommarboktips av Kajsa 8 år.

Varulven

av Ewa Christina Johansson


Axel och Loke letar efter Rut men en varulv springer efter dom det blir inte lät men dom ger inte upp.




Sommarboktips av Kajsa 8 år.

Kråke hjälper till

av Marie Bosson Rydell

Kråke hjälper till men Lovisa försviner dom hittar henne inte men sen ser Elsa att det rör sej i flyttlådan sen ser alla att det är Lovisa då skratar alla.

Sommarboktips av Kajsa 8 år.

Det lysande ögat

av Laura Trenter


BOKEN HANDLAR Om Charlie och Nadja (duodeckarna) som upptäcker att det lyser i den gamla kvarnen…3/5 poäng


Sommarboktips av Caen 9 år.

Pensionat Vidablicks gåta

av Katarina Genar


Jag tycker boken var bra.
Boken handlar om ett pensionat som det bor en tant i. En flicka följer efter en katt och hittar huset...


Sommarboktips av Oskar 10 år.

Kärleksmysteriet

av Martin Widmark


Märkliga saker händer under kärleksfestivalen i Valleby.
Prispallen brakar ihop, ljuset slocknar och pengarna försvinner.


En bok i serien om LasseMajas detektivbyrå.


Sommarboktips av Jacob 11 år.

Födelsedagsfesten

av Meg Cabot

Allie har sagt att hon är helt säker på att hon kommer på Ericas storasysters drilltävling, men när hon kommer hem och frågar mamma om hon får sa hon att Allie skulle gå på Brittany Hausers (Allis ovän från föra skolan) kalas på lördag då det skulle va drilltävling. Allie ville inte gå men när hon fick veta vad de skulle göra på Brittanys kalas kunde hon inte motstå för att gå på det. Men hon visste inte vad hon skulle säga till sina vänner som skulle på drilltävling, så där fick Allie problem!

En bok i serien om Allie Finkles regler för tjejer.
Sommrboktips av Dallila 12 år.

Så gör prinsessor

av Per Gustavsson


Prinsessan slåss mot en drake. Prinsessor äter tårta till frukost.


Sommarboktips av Hanna 8 år.

Scenskräck

av Meg Cabot


En dag får Allie veta att hennes klass ska spela upp en pjäs på Öpett Hus! Klassen ska spela upp en pjäs som deras fröken har gjort själv. När Allie har fått manuset och har läst igenom det vill hon hemskt gärna få spela Prinsessan Penelope som är huvudrollen. Fröken har sakt att imorgon ska det få provspela de rollerna de vill spela och sedan ska hon bestämma vilka ska få vilka roller. Men plötsligt uppstår ett problem för Allie.....


Fjärde boken i serien om Allie Finkles regler för tjejer.

Sommarboktips av Dallia 12 år.

Sockerbullen på Kruskakullen

av Carin och Stina Wirsen



Om ett bageri som heter Sockerbullen på kruskakullen.






Sommarboktips av Albin 8 år.

Fredda åtta år

av Helena Dahlbäck


Fredika som kallas Fredda hon har just slutat ettan och ska börja tvåan. Fredda längtar efter ett eget husdjur, men då är det tur att tant Annas hund Basse finns. en dag börjar det en ny tjej i Freddas klass som heter Beatrice,i sångfestivalen skapar de ett popband tillsamans med freddas bästa vänner karolin och niclas,f som heter "Fredda and the freddies".


Sommarboktips av Hugo 8 år.

Hugo hälsar på hos katten Ture och musen Malte

av Agneta Gatu-Rehnberg


Den handlar om när katten Ture och musen Malte som har fest och hunden Hugo kommer på besök. han blir bjuden på kaka och te. men klockan fem måste han hem.


Sommarboktips av Anton 8 år.

27 juli 2011

Familjen Skum

av Kaye Umansky


När familjen Skum flyttar in i huset så blir grannarna väldigt nyfikna och dom heter familjen Pryd. Deras son som är i samma ålder som dom nyinflyttade barnen heter Darren och han är nyfiken på sina grannar och hälsar på dom så vet man aldrig vad som kan hända.


Sommarboktips av Clara 10 år.