16 augusti 2011

Cell grön

av Christina Wahldén

Den handlar om en tjej som heter Emma. Hon och hennes bästis, Moa, är en av de bästa i klassen. En dag kommer den en ny kille i klassen som heter Jakob.
Emma säger till Moa att hon tyckte att Jakob var söt. En dag när Emma är ute med sin hund (Max) börjar han springa efter en kanin. Hon letar men hittar inte honom. Hon cyklar till ett finare område som heter Lunda och ser om Max hade sprungit dit men det hade han inte . Istället ser hon Jakob i ett av fönsterna. Hon cyklar hem och ser att Max sitter på trappan upp till huset. Någon dag efter det ser hon att Jakob har glömt sin mobil uppe på sitt skåp. Hon cyklar hem till honom och lämnar mobilen. De träffas några gånger hemma hos Jakob efter det och de blir tillsammans. Han ingår i en hemlig grupp som heter cell grön som stödjer djurens rätt i samhället. De brukar träffas ibland och spreja slagord på bilar och tex. pälsaffärer. En gång när de ska ut frågar Jakob om Emma vill följa med och vara vakt så att inte nån polis kom. Det ville hon och de går till stan där de träffar två andra som ingår i gruppen. Emma trodde bara att de skulle spreja på några bilar men så börjar det brinna i en lastbil. Plötsligt hör hon en polisbil och de börjar springa. polisen vill förhöra dem dagen därpå i skolan.
En dag säger Jakob att De ska på en utflykt och att han har gjort picknick. Men när de kommer fram säger Han att det ska bli ett inträdes prov till cell grön. Hon hade frågat om det tidigare så hon blev jätte glad. Jakob sa att de ska bryta sig in på en minkfarm och befria minkarna. De gör det men han som bor på gården kommer på dem och ringer polisen. Jakob och emma blir stoppade av polisen och Emma går ut ur bilden. Just då börjar Jakob köra och kör rakt gemon bommarna som polisen har satt ut. De får sitta i häktet och blir förhörda. Emma inser att Jakob inte bryr sig om henne och gör slut med honom. Alla fyra blir dömda till fängelse men Emma får inte så många månader som Jakob och de två andra. När emma kommer ut ur fängelset bestämer hon sig för att börja om i livet och inte begå något brott.

Sommarboktips av Emelie 13

Inga kommentarer: