12 januari 2009

Makalösa McModigs monstruösa memoarer

av Ahmet Zappa

Det här är en fantastisk bok om Minerva McModig som är en 11 årig tjej och hennes lillebror Maxwell. Minervas och Maxwells mamma dog för några år sedan och nu bor de ensamma med sin pappa.

En dag upptäcker Max och Minerva ett hemligt rum bakom en tavla i biblioteket och när de undersöker rummet förstår de att alla saker i rummet är sådana man behöver för att leta reda på monster och döda dem. De hittar de en bok som ser väldigt spännande ut och när Minerva sträcker fram handen för att öppna den biter boken henne med sina giftiga tänder så hon svimmar. När hon vaknar sitter hennes pappa vid hennes säng och lite senare förklarar han för henne och Max att han är monsterjägare precis som alla i hans familj har varit i hundratals år.

De får reda på att boken som bet Minerva heter Fröken Monstranomicon och är en levande bok som innehåller alla hemligheter om alla världens monster och hon är trevlig att prata med, om man kan prata monstruitiska förstås.
En dag blir familjen McModig överfallna när de är hemma och Max och Minervas pappa blir tillfångatagna. Det är världens elakaste monster, Zarmaglorgen, som har kidnappat honom och fört honom till Brankenstanks slott. Minerva och Max ger sig ut på en farofylld färd för att rädda sin pappa tillsammans fröken Monstranomicon, som Zarmaglorgen också är ute efter att förstöra. De har en lång väg att vandra och den är fylld med elaka monster. Ska Minerva och Max hinna rädda sin pappa i tid?

En spännande och rolig bok för dig som är från 9 år.

Inga kommentarer: