27 januari 2009

Zäta och rosens hemlighet

av Elsie Petrén

En deckare som får en att rysa och det kittlar i magen är den tredje boken i serien om Zäta.

Zäta åker med familjen till Mallorca för att hälsa på farmor som bor där. Zäta är jätteglad för att få träffa farmor igen. Farmor kan så mycket, hon är en berömd arkeolog med Sydamerika som specialitet och har alltid en massa roliga saker på gång.

Men när de kommer står inte farmor i dörren och väntar. Från lägenheten hörs inte ett ljud men dörren står lite på glänt. Och vad ser de när de kommer in - allt är upp och nervänt, det ser ut som en tornado dragit fram över lägenheten och värst av allt, de hittar farmor bunden på golvet och med tejp över munnen så att hon inte kan ropa på hjälp.

När de befriar farmor från tejpen över munnen ser Zäta att farmor spottar ut en papperslapp som hon snabbt stoppar i fickan. Och nu blir det ännu konstigare. Pappa vill ringa polisen och ambulans, men farmor blir riktigt arg och säger att det här var väl inget. Nej, nu ska de ha trevligt, hon ska klä om och sedan ska de alla gå ut och äta något gott.
Pappa tror att farmor fått en chock och att det är bäst att göra som farmor säger. Men på vägen ut stannar farmor till hos portvakten Jorge och säger något konstigt: "Vi måste plantera om rosen före veckans slut"…

Läs mer om Zäta i Zäta och sjukhusets mörka hemlighet och Zäta och det dolda brottet.

En spännande bok för dig som är från 9 år.

Inga kommentarer: