08 december 2009

Lucka nummer 8

Mästerverket
av Frank Cottrell Boyce

Dylan är enda killen på orten där han bor och hans bästa kompisar är två kycklingar! Det låter helt knasigt och det är det också.

Dylans pappa har en bensinstation och varje dag antecknar Dylan i sin dagbok vilka bilar som kommer, hur fort de kan köra. Han skriver också upp hur vädret är och det är, praktiskt taget, alltid REGN. Med andra ord händer det inte så mycket i byn, förrän plötsligt en dag, det kommer en kolsvart BMW M5, en röd Nissan X-trail och två vita kombivans, som kör förbi.

”Vi kunde inte sluta titta. Efter ett tag stack till och med en av kycklingarna ut huvudet ur kartongen.
-Jaha, vart är de på väg?, sa Tom.
Pappa sa: -Ingenstans . Jag menar det är dit bergvägen leder, eller hur? Ingenstans.”

Då och då kunde vi suddigt se de strålkastarna medan de körde uppför den slingriga vägen. Sedan stack en ljusstråle plötsligt upp i molnen, alldeles nära bergstoppen. ”Alla utbras:t -Wow! tillsammans. Ljuset förblev så, stack upp och spred sig likt ett stelnat fyrverkeri.
Minnie sa:- Som något märkligt utomjordiskt sökarljus som sveper över himlen sökande efter ett sedan länge försvunnet moderskepp.
Jag sa: -Det är Nissanen. Den har safariljus monterade på takräcket. Och ett uppvärmt handsfack så att man kan hålla hämtmaten varm.
Och Tom sa: -Cowabunga!”

Läs den här boken om du vill läsa något helt galet annorlunda! Mycket rolig och spännande på samma gång, för dig som är från 10 år.

Inga kommentarer: