11 december 2015

Lucka 11 : Ishavspirater

av Frida Nilsson

Vad skulle inte du göra för att rädda ditt syskon?

Siri brukar berätta läskiga historier för sin lillasyster Miki när de ska somna. När de ligger varma och trygga i sängen på kvällen är det spännande med den elaka piraten Vithuvud som tillfångatar barn och låter dem jobba i smutsiga gruvor.
Dessutom är systrarna vana att ta den lilla båten ut från ön där de bor för att samla mat, och de är alltid försiktiga. Men en dag händer det värsta. Siri lämnar sin syster ensam en stund och när hon kommer tillbaka är Miki försvunnen! Är det Vithuvud som har tagit henne?
Deras pappa är för gammal för att ge sig ut på havet och leta, och alla andra vuxna är för rädda för att hjälpa Siri. Men hon har bestämt sig, hon måste rädda sin syster. På morgonen smyger hon iväg ut på ett farligt äventyr. Det är nämligen bråttom, för snart kommer vintern och då fryser havet och inga skepp kommer att kunna segla mellan isblocken.
Siri träffar många människor och andra figurer som vill henne illa, men hon är modig och envis och det är så spännande att läsa om hennes resa!
Kryp upp under en varm filt när du läser den här boken, för det blåser iskalla vindar på havet!

Inga kommentarer: