08 december 2015

Lucka 8 : Stjärnstenen

av Jo Salmson

Nea har chansen att få bli stjärntolkarens lärling om hon klarar provet att kunna läsa Stjärnstenen. På många år är det ingen som varit i närheten av att ha gåvan som behövs för att klara det, och hon vet inte vad hon ska vänta sig under provet.
När hon blickar in i Stjärnstenen får hon en syn, lika verklig som om hon flyttats till platsen där synen utspelar sig. Nea ser Häxmästaren, som alla tror är död sedan länge, och han verkar planera för något ondskefullt.
När hon återhämtar sig från synen, berättar hon detta för Stjärntolkaren, Mäster Fenel. Han tror henne inte, Häxmästaren är död och kan inte komma tillbaka. Han blir väldigt arg och menar att hennes gåva är förbannad. Hon kan aldrig bli Stjärntolkare med en så ondskefull gåva, Stjärnstenen visar aldrig det förflutna, utan bara det som händer i nutiden. 
Men hon får veta att det hon såg i Stjärnstenen är sant, Häxmästaren är tillbaka och har onda avsikter. Ingen tror henne då elaka rykten börjat spridas om henne, och hon stöts ut från gemenskapen i byn. Vad ska hon göra för att rädda landet från förödelse?
Du som gillade Salmsons serie Drakriddare, men som nu är lite äldre borde definitivt läsa denna bok, som utspelar sig i samma värld där drakriddarna har i uppgift att skydda landet.

Stjärnstenen är en superspännande fantasybok för dig från 10 år.

Inga kommentarer: