12 mars 2008

Min farbror är en Trädgårdstomte

Min farbror är en Trädgårdstomte av Jackie French

Tom är en lycklig kille som tycker att han har allt, han har glada och lyckliga föräldrar även om hans mamma är tandfe och hans pappa är monster. Och så har han en farbror som är trädgårdstomte och han har t.o.m. ett spöke som han är väldigt förtjust i. Allt hade kunnat vara hur bra som helst om inte Grizella, skolans sötaste tjej, hade fått för sig att hon var förtjust i honom och ville att Tom skulle bjuda henne på skoldansen.

Inte låter det så hemskt men Tom vill inte alls gå med Grizella dit så han tackar nej. Vad som helst kan hända när Grizella ber sin mamma som är Världens Mäktigaste Häxa att lägga en otursförbannelse över Tom. I samma stund börjar alla möjliga hemska saker hända med Tom och hans familj, hans får fladdermuslort i stället för choklad i sina muffins och han vaknar av en tigerrumpa i ansiktet och tigern har dessutom kissat i hans skor och det är ändå inte det värsta!

Hur ska Tom bära sig åt för att bryta förbannelsen och vem kan hjälpa honom? Kanske kan hans farbror, trädgårdstomten som är deppig för att han inte har ett tillräckligt fint jobb, vara den som bäst vet hur man ska handskas med Världens Mäktigaste Häxa?

En lättläst bok för dig som är från åtta år.

Inga kommentarer: