12 mars 2008

Svärdet i grottan

Svärdet i grottan av Angie Sage

Detta är andra boken i serien om Araminta Spookie. Araminta bor tillsammans med sin faster Tabitha och farbror Drac och en annan familj i ett spökhus. Den andra familjen består av Aramintas kompis Wanda och hennes mamma och pappa. I huset bor det naturligtvis också spöken, Sir Horace och hans kammartjänare Edmund.

Tyvärr har spöket Sir Horace gömt sig och Araminta och Wanda bestämmer sig för att försöka leta reda på honom. Istället hittar de ett papper där det står att Sir Horace ska fylla 500 år och de bestämmer sig för att ge honom en fantastiskt födelsedagspresent som kanske kan locka fram honom igen. En dag följer de med Wandas pappa för att leverera några säckar fladdermusbajs till en svampodling råkar de få syn på den perfekta presenten, ett ståtligt svärd.

De gör upp en plan hur de ska kunna hämta svärdet ur grottan men det visar sig att nästan allting går fel och de behöver inte bara oroa sig för om de ska få tag på svärdet i tid till födelsedagen utan också om de själva någonsin ska komma ur grottan där de har blivit instängda.

Första delen i samma serie om Araminta Spookie heter Mitt Spöhus.
En spännande och lättläst fantasybok från nio år.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det här boken är käck. Läs den på en timme och du kan läsa tjockare böcker sedan