01 juli 2009

Evighetens Port

av Lotta Olivercrona

Evighetens Port handlar om Anya och hennes 3 vrener Kirvan, Vasslo och Tarrek. De var på väg hem till Karelia efter att varit på vandring och sett resterna av Anyas gamla hem. Hon hittar en stuga i skogen som de tänkte övernatta i.

Sedan visar det sig att en gammal lärarinna bor där, hon berättar att det finns ett hemligt rum i källaren på Rödstjärneskolan. Anya och vrenerna går dit och hittar det men de hittar också ingången till CTT, som betydde Centrum för Telepatistyrd Teknik. Hon pratar med Fenix och får veta att samordnare Zantina Kieth har försvunnit.

På vägen "kidnappas" dem av Raul Evers, (en gammal bekant) som tar upp dem i sitt rympskepp, bedövar dem och åker vidare till Federationen (ett slags rymdland). På väg mot Federationen får hon också reda på att Naomi Hirsh har utropat sig till samordnare om inte Zantina kommer tillbaka. När de är ute i rymden upptäcker de att de har kört fel, att någon har lagt ut navigationerna fel också blir anfallna av pirater...

Den här boken är en av de slags böcker jag gillar. Det här är en typisk fantasy-bok och det tycker jag är bra för att jag älskar fantasy-böcker. Det var spännande när de var uppe i rymden och i striden mot Naomi Hirsh.

Ett sommarboktips från Livia, 12 år.

Inga kommentarer: