01 december 2010

Lucka 1

Min första världssensation
av Annalena Hedman

Den här boken börjar egentligen på en solig resa med en stor lyxbåt där Abbe (eller Matilda, som hon är döpt till) har ganska tråkigt medan hennes mamma latar sig. Mamma har vunnit 100 000 kronor på en lott och vilar upp sig efter skilsmässan.

Abbe kommer på att hon kan låna mammas mobil och spela in en historia från förra sommaren. Då går tiden fortare. Hon berättar historien om världssensationen – om hur hon försöker slå rekord på olika sätt för att komma med i Guinness Rekordbok. Historien utspelar sig i den lilla byn Istermyrträsk i Västerbotten. Där bor Abbes mormor och morfar.

Ska Abbe och hennes kompisar Antòn och Nadja lyckas stoppa en massa tändstickor i näsan eller proppa in flest sugrör i munnen eller ska de få någon ännu bättre idé? Genom att leta i rekordboken kommer de till slut på en världsbra idé om hur de ska göra. Det är inte så lätt för de råkar ut för en hel del problem och dessutom vill många fler vara med och försöka sätta egna rekord. Till och med Abbes mamma försöker konkurrera med dem. Det blir en spännande berättelse som vi får följa med i samtidigt som kryssningsfartyget börjar vända tillbaka hem till Sverige.

Läs också Annalena Hedmans nästa bok om Abbe, Den skräckslagne stekelsamlaren, som kommer i januari 2011!

En rolig bok för dig som är från 7 år.

Inga kommentarer: