07 december 2010

Lucka 7

Semlan och Gordon: Sommar och hemliga härligheter
av Moni Nilsson

Detta är andra boken i serien om Semlan. Den första heter Pappan med de stora skorna, men man behöver inte läsa den för att förstå vad den här handlar om. Trean heter Kärlek, kyssar och rekord och den vill man läsa bara för att veta hur det går för Semlan.

Semlan är 12 år, snart 13, efter sommarlovet börjar sjuan. Fast det tänker hon inte så mycket på just nu. Nej, just nu funderar hon mer på bästa kompisar och kärleken.

Hennes allra bäste kompis heter Gordon, men honom är hon inte kär i. Kär är hon i Lino och det är därför det är lite förargligt att Lino råkar se när Semlan och Gordon tränar för att sätta världsrekord i långkyssning (33 timmar!).

Hon funderar också lite på sin farfar. En farfar som hon aldrig har träffat, men som hon längtar väldigt mycket efter och som hon faktiskt, tack vare Gordon, äntligen får träffa. Och så funderar hon på om föräldrar kan vara förälskade. Semlans egna föräldrar är skilda och nu verkar mamma vara fnissigt och löjligt förälskad i en främmande man. Kan man verkligen vara det när man är mamma?

En väldigt rolig och bra bok för dig som är från 11 år.

Inga kommentarer: