01 december 2014

Lucka 1

Drömbärarna
av Kerstin Lundberg Hahn

Malva flyttar till ett nytt hus tillsammans med sin pappa och mamma och snart ska hon få ett syskon. Det är sommarlov och de flesta människorna i kvarteret verkar vara bortresta men granntanten i huset bredvid är hemma. Malva tycker att hon verkar vara lite konstig, ibland står hon och pratar med sitt äppelträd, men hon verkar också snäll och Malva börjar hälsa på henne lite då och då. Grannen heter Veronika, och äppelträdet är verkligen mystiskt. Om man tittar noga kan man se att det växer äpplen i trädet, trots att det inte alls är äppelsäsong.
 
Inne i huset har Veronika en låda full med fotografier, en dagbok och en karta. När hon en dag märker att Malva har hittat lådan berättar hon för Malva om sin lillebror och en fruktansvärd händelse som hände för länge sen. När Malvas egen lillebror föds blir Malva väldigt förtjust i honom. En dag stannar en skåpbil utanför huset och två män går in och hämtar lillebror. Malvas föräldrar är hemma men verkar inte försöka hindra männen och när Malva kommer in märker hon att föräldrarna har tomma ögon - och de minns ingenting om någon lillebror.

Malva vet inte alls vad hon ska ta sig till, men hon inser att hon måste försöka hitta sin bror och hon anar att det hemska som Veronika har berättat kan komma att hända igen…

Detta är en väldigt spännande och lite läskig bok för dig som är 9-12 år.

Inga kommentarer: