23 december 2014

Lucka 23


Nidstången
av Åsa Larsson och Ingela Korsell
 
Det här är en oerhört spännande fantasyserie fylld av aktion och driv. Två varningar! När man väl har börjat läsa boken så kan man inte sluta, så se till att ha del 2 hemma. Andra varningen: boken är läskig och det krävs en modig läsare…
Bröderna Viggo och Alrik (10 och 12 år) har haft det tufft hemma och bott på flera olika fosterhem. Nu har de placerats hos Anders och Laylah i Mariefred och mer och mer känner de sig hemma och börjar tycka mer och mer om sina fosterföräldrar.
Redan första skoldagen får bröderna problem med den tuffaste killen på skolan och hamnar i bråk. Ett bråk som får konsekvenser. Straffet är att hjälpa till på Mariefreds slott där syskonen Estrid och Magnar bor och arbetar sedan många år. 
Men man förstår snart att Estrid och Magnar inte är vilka pensionärer som helst utan att de  har ett viktigt uppdrag, de är nämligen väktare av det hemliga biblioteket på slottet och besitter även magiska krafter. Första gången Viggo och Alrik besöker slottet och ska ”städa” i det hemliga biblioteket så utsätts de av syskonen för en prövning.
Onda krafter har börjat vakna i Mariefred! Viggo och Alrik får ta till allt sitt mod och tillsammans med Estrid och Magnar ställs de inför många utmaningar. Första utmaningen blir att rädda Nidstången så att den inte hamnar i orätta händer. Del 2 i seriern Pax heter Grimmen. Del 3, Mylingen släpps redan våren 2015 och det sägs att det ska bli sammanlagt 10 böcker!     
 
 


 

Inga kommentarer: