14 december 2011

Lucka 14

Den hemliga boken av Jesper Tillberg & Peter Bergting

Lennart Helsing (inte barnboksförfattaren, han stavar Helsing med två "L") är en helt vanlig kille på 11 år som älskar mat och ju mer vitlök i maten desto bättre. Hans föräldrar driver en restaurang som har så mycket vitlök i maten att det inte är många som vågar äta där. Tyvärrr betyder det att Lennarts familj inte har mycket pengar och kanske måste sälja sin restaurang.

En dag visar det sig att Oliven Jameson, den berömda tv-kocken ska ha en stor mattävling! Den som lagar den godaste maten vinner en stor summa pengar. Med de pengarna kan säkert Lennart rädda familjens restaurang.

Lennart börjar genast leta efter ett recept som han kan vinna tävlingen med, och på vinden finner han en mystisk gammal bok, som verkar vara skriven av både hans gammelfarfar och Dracula! Ett recept som Dracula hjälpt till att göra måste väl vara en vinnare? Nu gäller det bara att hitta alla ingredienser. Och första stället att leta på blir i Draculas slott...

Det här är en väldigt rolig och spännande berättelse om den unge Lennart Helsing och hans resa genom Europa på sin jakt efter de sällsynta ingredienserna. På vägen finner han en del fiender, men även nya vänner som hjälper honom på hans färd.

En spännande och rolig bok för dig som är från 9 år.

Inga kommentarer: