22 december 2011

Lucka 22

Spökriddaren och hans väpnare av Cornelia Funke

Jon Whitcroft blir mot sin vilja skickad på internatskola i Salisbury. Han vantrivs och har hemlängtan från första stund. Den sjätte natten dyker det upp tre vålnader utanför hans fönster och Jon vet inte vad han ska tro. Tyvärr för Jon, visar det sig att vålnaderna är ute efter just honom.

Han lär känna Ella, en tjej på skolan, som har goda kunskaper när det kommer till vålnader och spöken. Hon berättar om William Longspee, riddaren som ligger begravd i sarkofagen i Salisbury katedral.

Ella uppmanar Jon att kalla på honom eftersom legenden säger att Longspees själ inte får ro förrän han har hjälpt oskyldiga mot ondska och de svaga mot de starka. Jon kallar på William Longspee som lovar att hjälpa Jon så fort han behöver hjälp.

Det är en mycket spännande bok som utspelar sig i nutid med historiska vingslag i berättelsen. Språket är väldigt målande och man både hör, känner, luktar och ser det som Jon, Ella och hans spökriddare är med om.

Boken handlar om vänskap, ensamhet, svartsjuka och kärlek i en spännande blandning och passar dig som är 9 år och uppåt!

Inga kommentarer: