30 augusti 2010

Fatta eld

av: Suzanne Collins

*SPOILER VARNING! LÄS INTE INNAN DEN FÖREGÅENDE DELEN I HUNGERSPELEN*


De överlevde. Båda två överlevde Hungerspelen, båda två kom hem igen. Katniss behöver aldrig mer bekymra sig om mat, inte nu när hon är en vinnare. Men det finns andra problem.
Som till exempel hur man gör med den kille som i flera år varit ens bästa vän och antagligen skulle ha blivit ens pojkvän med tiden om inte ens liv hängde på att hela världen trodde att man var huvudstupa kär i en annan kille. Och den killen till på köpet visste att man inte älskade honom över allt annat. Vad gör man då?
Katniss har ett år på sig att fundera, försöka komma på något. Efter Hungerspelen trodde hon där skulle vara en livstid. Men så blir det inte. Där är nämligen en överraskning i årets Hungerspel, något som ska krydda till spelen bättre än någonsin. Det är en överraskning som Katniss kanske blir tvungen att ge mer än bara sitt eget liv för.
I årets Hungerspel väljs deltagarna från de forna vinnarna, och Katniss och Peeta tvingas ut på arenan igen. Kan de överleva en gång till? Deras trick kommer inte att fungera igen, och båda vet att minst en av dem måste dö på arenan. Frågan är vem, och frågan är hur.


Ett sommarboktips av Erica 17 år

Inga kommentarer: