30 augusti 2010

Mördarens Jakt del 1

av Robin Hobb

*SPOILER VARNING! LÄS EJ INNAN DE FÖREGÅENDE DELARNA I BERÄTTELSEN OM FJÄRRSKÅDARNA*


Efter att ha lurat döden tar det veckor, ja, månader, innan Sonen hämtar sig. Kroppen går det okej med, men sinnet? Det är en vargsjäl i människokropp, inget annat. Burrich tvivlar på att deras beslut var det rätta, att Sonen någonsin kommer återanpassa sig. Men han har fel. En dag är det återigen en människa som blickar ut ur människans kropp, men det är inte den Sonen Molly älskade, det är inte den Sonen Saktmod sörjer, det här är en man vars nästintill alla nära och kära tror att han är död. En man som har sett det värsta och tvingats överleva det. Han vill inte längre, Ridderligs son är död, och den man som lämnats kvar i hans ställe vill inte ta upp alla de plikter en varg skakat ur fällen. Men vad har han kvar?
När Fast sniffar reda på honom och inser att han fortfarande lever förstår Sonen att det bara finns en sak att göra, det enda han har kvar. Att mörda Kunglig.
Så ger Sonen sig av mot Köpevad dit Kunglig tagit sin tillflykt, utan att veta hur han skulle komma att ångra att han någonsin lämnade Buck. Det uppdrag han ålagt sig och är beredd att byta sitt liv för skulle komma sig att leda till så mycket mer.


Ett sommarboktips av Erica 17 år

Inga kommentarer: