25 augusti 2010

Skämmartecknet

av: Lene Kaberböl

*SPOILER VARNING! LÄS EJ OM DU INTE LÄST FÖRSTA DELEN*

Drakan härjar nere i Låglandet, men här uppe i Höglandet är vi trygga, tiden lunkar in i en behaglig rytm av rutiner. Vad skulle kunna gå fel?
Mycket slår fel den dagen Dina och deras mor kallas iväg på ett uppdrag som slutar med att Melussina blir skjuten i axeln. Det är med knapp nöd hon överlever, och i ilska ger sig Davin av för att hämnas. Utan att berätta för någon lämnar han familjen och söker upp den karl som kallat skämmaren till tjänst, men de har blivit lurade. Mannen Davin slåss mot är inte alls samme man som Dina kommer ihåg, det klargör hon bryskt för sin idiotiske bror efter att ha spårat upp honom. Men Davins våghalsiga utflykt slutar inte med det lilla missförståndet som konsekvens, nej, det händer något som han kommer att ångra i hela sitt liv.Dina försvinner, kidnappad, men alla tror att hon är död. Hur ska man kunna hoppas på att bli räddad om ingen letar efter en?
I andra boken om Skämmerskans barn turas Dina och Davin om att berätta sin historia, de tar dig med till en värld där blickar är mäktigare än svärd, där krig lurar i skuggorna och ditt liv mycket väl kan slinka dig genom händerna.


Ett sommarboktips av Erica 17 år

Inga kommentarer: